Με τα Φάρμακα και τα Καλλυντικά της Φύσης -15- Κρεατοελιές
Οι κρεατοελιές είναι ιατρικά γνωστές ως μελανοκυτταρικοί σπίλοι. 

Είναι μικρά ''σημάδια'', κηλίδες του ίδιου χρώματος με το δέρμα ή λίγο έως πολύ πιο σκούρες σαν μπαλώματα του δέρματος ή μικρά δερματικά εξογκώματα και δημιουργούνται λόγω της συγκέντρωσης των μελανοκυττάρων. 


Τα μελανοκύτταρα είναι τα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία, την χρωστική ουσία που ονομάζεται επίσης μελανίνη. Χρωματικά φτάνουν από το καφέ μέχρι το μαύρο χρώμα. 

Εάν αποκτήσετε μια κρεατοελιά, αυτό μπορεί να συμβεί στην ηλικία των 20 με 30 ετών. Παράγοντες όπως η γενετική, οι ορμονικές διακυμάνσεις και η έκθεση στον ήλιο μπορούν να επηρεάσουν τον αριθμό και την εμφάνιση των κρεατοελιών σας.

Σχεδόν πάντα, οι κρεατοελιές είναι αβλαβείς και δεν ενέχουν ανησυχίες για την υγεία. Είναι προβληματικές κυρίως από αισθητική άποψη, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι δεν τις βρίσκουν ελκυστικές.

Υπάρχουν τρεις βασικές μέθοδοι με τις οποίες ο γιατρός σας θα επέμβει για να αφαιρέσει μια ελιά.

Κόψιμο: Οι ελιές που προεξέχουν αρκετά μπορεί να κοπούν με νυστέρι ή χειρουργικό ψαλίδι. Άλλες κρεατοελιές μπορεί να έχουν κύτταρα που φτάνουν αρκετά κάτω από την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα ο γιατρός σας να πρέπει να κάνει μια βαθύτερη τομή για να τις αφαιρέσει ολοκληρωτικά και να τις αποτρέψει από το να ξαναεμφανιστούν. Αυτού του είδους το κόψιμο μπορεί να χρειαστεί ράμματα.

Κατάψυξη με υγρό άζωτο: Σε αυτή την περίπτωση ο γιατρός σας θα εφαρμόσει μια μικρή ποσότητα του υγρού αζώτου επάνω στην ελιά. Μετά από την αφαίρεση μπορεί να έχετε μια μικρή φουσκάλα εκεί που βρισκόταν η ελιά, αλλά θα θεραπευθεί από μόνη της σε λίγο καιρό.

Καύση: Εδώ ο γιατρός σας θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό καυτό χειρουργικό σύρμα για να κάψει τα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από μία συνεδρία για να αφαιρεθεί πλήρως μια ελιά.

Η κάθε διαδικασία μπορεί να σας πονέσει λίγο, αλλά ο γιατρός σας θα φροντίσει να "μουδιάσει" την περιοχή με ένα αναισθητικό πριν ξεκινήσει την επέμβαση. Εάν η διαδικασία προκαλέσει οποιαδήποτε αιμορραγία, ο γιατρός σας μπορεί να εφαρμόσει ένα φάρμακο που βοηθά να σταματήσει η αιμορραγία. Στη συνέχεια, θα βάλει έναν επίδεσμο στο σημείο. Οι διαδικασίες αυτές συνήθως δεν αφήνουν καθόλου ουλές ή σημάδια.
________________________
Πηγή: http://www.onmed.gr/Ο άνθρωπος μέσα στην πορεία του στον χρόνο ανακάλυψε ότι η φύση κρύβει γι αυτόν πολλά μυστικά και εκείνος το μόνο που έχει να κάνει είναι να τα ανακαλύψει. 

Αυτές θεωρούνται οι κορυφαίες θεραπείες για τις κρεατοελιές:

Σκόρδο 

Το σκόρδο είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για κρεατοελιές, διότι περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην διάσπαση των συστάδων που παράγουν χρωστικά κύτταρα. Βοηθά στο να ΄΄ελαφρύνει΄΄ τον σκοτεινό χρωματισμό.

Συνθλίψτε μια φρέσκια σκελίδα σκόρδο και τοποθετήστε την στην κρεατοελιά.
Στερεώστε το με έναν επίδεσμο και αφήστε το όλη τη νύχτα, ή τουλάχιστον για τέσσερις ώρες.

Κάντε αυτό καθημερινά για λίγες μέρες. Η κρεατοελιά τότε θα πέσει φυσικά. Αυτή η μέθοδος θα δώσει θετικά αποτελέσματα με μόνο πέντε ημέρες καθημερινής εφαρμογής.

Προσοχή: Η εφαρμογή σκόρδου στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και ερεθισμό.


Μηλόξιδο 


Το κάλιο είναι, επίσης, χρήσιμο στην απομάκρυνση των κρεατοελιών. Μπορείτε να τοποθετείτε διάλυμα καλίου κάθε μέρα ή να βάζετε μηλόξυδο που περιέχει υψηλά επίπεδα καλίου ή κάποιο άλλο ξύδι.

Το μηλόξιδο είναι μια πολύ δημοφιλής σπιτική θεραπεία για αφαίρεση κρεατοελιών. Λόγω του όξινου περιεχόμενού του, βοηθά στο κλείσιμο της κρεατοελιάς και την σταδιακή εξαφάνιση της με την πάροδο του χρόνου.

Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι στο μηλόξιδο και τοποθετήστε το πάνω από την πληγείσα περιοχή. Στερεώστε το με έναν επίδεσμο ή ιατρική ταινία και αφήστε το όλη νύχτα. Κάντε αυτό καθημερινά για περίπου 10 ημέρες ή έως ότου η κρεατοελιά ξεκολλήσει.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε ζεστό νερό στην κρεατοελιά ή να ξύσετε ελαφρά την επιφάνεια με λίμα και στη συνέχεια να εφαρμόσετε το μηλόξιδο σε αυτήν μέχρι να ασπρίσει. Το αφήνετε μέχρι να στεγνώσει φυσικά. Κάντε αυτό αρκετές φορές την ημέρα.

Το μηλόξιδο είναι πιθανό να κάνει την κρεατοελιά αρχικά χειρότερη για λίγες ημέρες, αλλά θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα σε μια εβδομάδα. Αν αφήνει ουλή, χρησιμοποιείστε λάδι καρύδας.Καστορέλαιο 

Το καστορέλαιο βοηθά στην αφαίρεση μυρμηγκιών, κρεατοελιών και δερματικών ασθενειών. Βοηθά στην διάλυση και την αποβολή ασυνήθιστων όγκων. Η μέθοδος αυτή είναι απίθανο να αφήσει ουλές. Ωστόσο, τείνει να πάρει πολύ χρόνο, δεδομένου ότι ξεφορτώνεται τις κρεατοελιές κατά μία στρώση τη φορά.

Αναμείξτε μια πρέζα μαγειρικής σόδας και μερικές σταγόνες καστορέλαιου. Μπορείτε επίσης να αναμείξετε στο μείγμα ασπιρίνη.  Τρίψτε απαλά το μείγμα στην κρεατοελιά σας. Αφήστε το για μερικές ώρες μέχρι να στεγνώσει φυσικά. Κάντε αυτό δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα περίπου. Εάν δεν έχετε μαγειρική σόδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο μόνο του.


Λινέλαιο 

Το λινέλαιο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την απομάκρυνση των κρεατοελιών. Μαλακώνει τις κρεατοελιές και τις χαλαρώνει γύρω από τις άκρες έτσι ώστε να μπορούν να αποσπαστούν εύκολα.

Ανακατέψτε αρκετούς σπόρους ψιλοκομμένου λιναριού και μέλι με λινέλαιο ώστε να κάνετε μια πάστα.  Εφαρμόστε στην προσβεβλημένη περιοχή και αφήστε την για τουλάχιστον μία ώρα.  Ακολουθήστε αυτή την θεραπεία τρεις φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες.


Χυμός ανανά 

Ο φρέσκος ​​χυμός ανανά μπορεί να βοηθήσει στο να ελαφρύνει τον χρωματισμό των κρεατοελιών, καθιστώντας τες λιγότερο αισθητές.

Ενυδατώστε ένα κομμάτι βαμβάκι σε χυμό ανανά και εφαρμόστε το στην κρεατοελιά σας.
Αφήστε το όλη νύχτα ή μέχρι να στεγνώσει ο χυμός. Κάντε αυτό αρκετές φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες ή μέχρι η κρεατοελιά σας να ξεθωριάσει.

Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιείτε φρέσκο ​​χυμό ανανά καθημερινά καθώς περιέχει περισσότερο κιτρικό οξύ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα όξινα υγρά, όπως τα λεμόνια, το γκρέιπφρουτ, και τα ξινά μήλα.


Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Όντως πλούσιο σε βιταμίνη Ε και φλαβονοειδή, το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ αποτελεί μια καλή φυσική σπιτική θεραπεία για να απαλλαγούμε από τις κρεατοελιές.

Απλώστε μία σταγόνα από εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ στην κρεαροελιά σας, καλύψτε την με έναν επίδεσμο ή γάζα και αφήστε το για μερικές ώρες. Κάνετε αυτό δύο ή τρεις φορές την ημέρα για ένα μήνα περίπου.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συνδυάσετε εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ, αφενός, και 10 μέρη λάδι αβοκάντου. Εφαρμόστε στην προσβεβλημένη περιοχή και αφήστε το για 10 έως 15 λεπτά. Κάνετε αυτό καθημερινά μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.


Χυμός κρεμμυδιού

Ο χυμός κρεμμυδιού μπορεί να βοηθήσει να απαλλαγούμε από κρεατοελιές διατηρώντας τον τόνο του δέρματος, λόγω των όξινων ιδιοτήτων του.

Εφαρμόζετε εκχύλισμα φρέσκου ​​χυμού από κρεμμύδι στην πληγείσα περιοχή, χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα. Το αφήνετε για 30 λεπτά ή περισσότερο και στη συνέχεια ξεπλένετε. Κάνετε αυτό δύο ή τρεις φορές την ημέρα για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Εναλλακτικά, εφαρμόστε ένα μείγμα από ίσα μέρη χυμού κρεμμυδιού και μηλόξυδου. Το αφήνετε για όλη τη νύκτα ή τουλάχιστον για μισή ώρα. Κάνετε αυτό καθημερινά για ένα μήνα ή μέχρι η κρεατοελιά σας ξεθωριάσει.


Λιβάνι

Το αιθέριο έλαιο λιβάνι, είναι στυπτικό στη φύση, βοηθά στο ''στέγνωμα'' της κρεατοελιάς και την αφαίρεσης της κατά στρώση.

Αραιώστε το αιθέριο έλαιο λιβανιού με την προσθήκη οκτώ κουταλακιών του γλυκού ελαιόλαδο σε ένα κουταλάκι του γλυκού αυτού του αιθέριου ελαίου. Τοποθετήστε το μείγμα στην κρεατοελιά σας και αφήστε το για μερικές ώρες.  Κάνετε αυτό δύο ή τρεις φορές την ημέρα για μερικές εβδομάδες.  Για την αποφυγή ουλών, συνεχίστε την θεραπεία για αρκετές ημέρες, ακόμη και μετά την εξαφάνιση της κρεατοελιάς.
Σημείωση: Μην χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο εάν προκαλεί ερεθισμό του δέρματος.


Aloe Vera

Σε αντίθεση με άλλα όξινα συστατικά, το ζελέ της αλόης λειτουργεί ως μια ήπια φυσική θεραπεία για την αφαίρεση και την ελάφρυνση των κρεατοελιών του δέρματος.

Εφαρμόστε φρέσκο ​​ζελέ αλόης στην κρεατοελιά και στερεώστε τον με έναν επίδεσμο από βαμβάκι. Αφήστε το για τρεις έως τέσσερις ώρες για να μπορέσει η αλόη να απορροφηθεί τελείως. Κάνετε αυτό δύο ή τρεις φορές την ημέρα για ένα μήνα, ή μέχρι να είστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

Πριν δοκιμάσετε αυτές τις θεραπείες, ειδικά αυτές με ισχυρά συστατικά, όπως το σκόρδο και το μηλόξυδο, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας δεν έχει ευαισθησίες απέναντι τους. Αν η θεραπεία επιδεινώνει την κατάσταση του δέρματος, στη συνέχεια, διακόψτε τη χρήση του.


Κολίανδρος, Μέλι και Ιώδιο 

Κάντε μια πάστα αφού αλέσετε τον κολίανδρο σε σκόνη και στη συνέχεια εφαρμόστε την στην κρεατοελιά. Αφήστε για 10 λεπτά. Κάντε το αυτό για μερικές ημέρες.
Το μέλι είναι, επίσης, αποτελεσματικό στην αφαίρεση σπίλων και κρεατοελιών.
Άλλη επιλογή είναι το βάμμα ιωδίου. Απλώστε μερικές σταγόνες στην κρεατοελιά πριν τον ύπνο. Σε λίγες ημέρες οι κρεατοελιές θα πρέπει να αρχίσουν να εξαφανίζονται.

Προσοχή: Μην αφαιρέσετε κάποια ελιά μόνοι σας

Θυμηθείτε αυτό: πριν δοκιμάσετε αυτές τις σπιτικές θεραπείες, είναι σημαντικό να επιθεωρήσετε τις κρεατοελιές σας για μη φυσιολογικά χαρακτηριστικά, όπως την ασυμμετρία του περιγράμματος, το χρώμα, ή την διάμετρο.

Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα ή η κρεατοελιά να αλλάζει σχήμα ή χρώμα χωρίς θεραπεία, επισκεφθείτε έναν δερματολόγο για να αποκλείσετε την πιθανότητα να είναι καρκινική. Μην επιχειρήσετε να θεραπεύσετε καρκινικές κρεατοελιές μόνοι σας.

Η χρήση νυχοκόπτη ή λοσιόν και κρεμών για να αφαιρέσετε κρεατοελιές, μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, λοίμωξη, και ουλές. Και είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να έχει ελέγξει τις κρεατοελιές προτού αφαιρεθούν.


Αν έχετε πολλές κρεατοελιές... 

...και κάθε φορά που τις βλέπετε δυσανασχετείτε. 
Εμείς θα σας πούμε λόγους για να μην το κάνετε.
Ίσως νιώσετε καλύτερα, αν διαβάσετε μία παλαιότερη έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές του Τµήµατος Γενετικής Επιδηµιολογίας του King's College του Λονδίνου, που καταδεικνύει ότι οι κρεατοελιές στο σώμα αποτελούν ένα: 

Φυσικό Γενετικό Πιστοποιητικό Αντιγήρανσης.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προκύπτει ότι, όσοι διαθέτουν στο σώμα τους περισσότερες από 100 ελιές, διατρέχουν 50% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν οστεοπόρωση, συγκριτικά µε τους ανθρώπους που οι κρεατοελιές δεν ξεπερνούν τις 25.

Παράλληλα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, όσοι διαθέτουν μεγάλο αριθμό κρεατοελιών, είναι γενετικά προστατευµένοι απέναντι στα σηµάδια του χρόνου, έχουν λιγότερες ρυτίδες, διαθέτουν πιο γερά κόκαλα, πιο ισχυρούς µύες, µάτια και καρδιά.


Αναζητώντας τι συμβαίνει κάτω από µία επιδερμίδα διάστικτη από ελιές, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα λευκά αιμοσφαίρια που κυκλοφορούσαν, είχαν μεγάλα σε μέγεθος τελοµερή, δηλαδή τα μικρά τµήµατα του DNA που βρίσκονται στις άκρες των χρωµοσωµάτων.

Τα τελοµερή µικραίνουν κάθε φορά που ένα κύτταρο πολλαπλασιάζεται και όταν το μήκος τους ελαχιστοποιηθεί αρκετά, τότε τα κύτταρα πεθαίνουν. Οι κυτταρικές διαιρέσεις γίνονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής και αυτό σηµαίνει κατά µία εκδοχή ότι, όσο µεγαλύτερα είναι τα τελοµερή, τόσο µεγαλύτερη δυνατότητα υπάρχει για ένα κύτταρο να πολλαπλασιαστεί και να αντικαταστήσει κάποιο άλλο που καταστράφηκε.


Για τον λόγο αυτό άλλωστε, τα τελοµερή θεωρούνται και τα βιολογικά ρολόγια των κυττάρων. 

Ωστόσο, υπήρξαν επιστήμονες, οι οποίοι αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τα νέα ευρήματα, και αντιτείνουν ότι ο μεγάλος αριθµός ελιών στο δέρµα, µπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου. Γι αυτό και υπενθυμίζουν ότι θα πρέπει να χαρτογραφούνται και να παρακολουθούνται συστηματικά.Πηγές:
realfarmacy
Top10HomeRemedies
healthylifetricks

thesecretrealtruth.blogspot.com/
  Scholeio.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια: