Οι τρόποι παραγωγής ρεύματος από νερό δεν είναι πια το 'Μεγάλο Μυστικό'

Tου Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Σας επισημαίνουμε καταρχήν, ότι μια συσκευή παρασκευής υδρογόνου απο νερό δεν σχεδιάζεται μέ ένα μόνο τρόπο αλλά με πολλούς. Δεν πρέπει να περιμένετε να σας εξηγήσουμε το πως εργάζεται η συσκευή δεξιά (δικής μας σχεδίασης) που είναι και προηγμένης τεχνολογίας. Μπορούμε να σας εξηγήσουμε  πως θα έπρεπε να λειτουργεί η συσκευή αριστερά(γνωστή και ως συσκευή της “Καμπούλ” απο τη χαρμόσυνη εμφάνιση που έχει).
Παραγωγή υδρογόνου
Είναι γνωστό απο δεκαετία τουλάχιστον και υπάρχουν και διεθνείς δημοσιεύσεις σε αυτό, ότι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί όταν χτυπούν νερό σε ένα δοχείο σε κάποιες γνωστές συχνότητες το οδηγούν σε παραγωγή υδρογόνου (και οξυγόνου) με διάφορους ηλεκτρονικούς μηχανισμούς, διαφορετικούς απο αυτούς που υπάρχουν στη DC ηλεκτρόλυση. Αυτό πάντως δεν είναι ο λόγος για τον οποίο η θερμοκρασία του νερού δεν αυξάνει, όταν λειτουργεί μια τέτοια συσκευή. Το φαινόμενο αυτό το επιβεβαιώνουμε.

H Ιαπωνική εταιρεία NGΚ μια εταιρεία ειδική σε κατασκευή μπουζί αυτοκινήτου, απο το 2006 έχει δημοσιεύσει σχετικό άρθρο σε διεθνές περιοδικό που αφορά τη χρήση παλμών για τη παραγωγή υδρογόνου από νερό. Αυτό όμως δεν αφορά το πως αντιλαμβανόμασθε εμείς συνολικά το θέμα (μη μας ταυτίσετε με την αντίληψη αυτής της δημοσίευσης). Σε ένα μπουζί παραγωγής υδρογόνου, σκοπός φυσικά δεν είναι να παρουσιασθεί το φαινόμενο του dielectric breakdown και αυτός ο περιορισμός δημιουργεί αυτόματα κάποιες προυποθέσεις στις συνθήκες λειτουργίας.


Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος

Στη συσκευή της “Καμπούλ” που παράγει ρεύμα, υποτίθεται ότι χρησιμοποιείται μια κυψελλίδα καυσίμου. Παλαιότερα σας είχαμε παρουσιάσει για παράδειγμα μία κυψελλίδα καυσίμου που χρησιμοποιεί μαγνήσιο (βλέπετε σχετικά εδώ). Στη συσκευή αυτή υποτίθεται ότι εφαρμόζεται μια μέθοδος παραγωγής παλμών που αυξάνει την απόδοση της αντίδρασης. 


Πατέντες

Οι τρόποι παραγωγής υδρογόνου και ρεύματος από νερό με βάση την ανωτέρω θεωρία δεν είναι μοναδικοί. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υπάρξει το ίδιο αποτέλεσμα και δεν καλύπτονται όλοι με μια πατέντα. Αν μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, τότε μόνο μία εταιρεία στο κόσμο θα πούλαγε μπαταρίες!
Το επαναλαμβάνουμε αυτό για να ξέρουν όλοι στην Ελλάδα που πατούν και να μη ακούγονται βλακείες στα ΜΜΕ. Στις εταιρείες που ασχολούνται στο εξωτερικό από δεκαετίες με το θέμα “παραγωγή υδρογόνου απο νερό”, η θεωρία στην οποία αναφερόμαστε είναι ήδη γνωστή απο πολλά χρόνια. Η ΒMW π.χ. έχει ήδη φτιάξει αυτοκίνητο που λειτουργεί με υδρογόνο από το 2009, για το οποίο έχουμε ήδη μιλήσει σε προηγούμενο άρθρο μας. Η Toshiba πουλάει εργοστάσια σε μέγεθος container που παράγουν ρεύμα από το υδρογόνο του νερού με τη βοήθεια ΑΠΕ.
Αυτό που είναι ο στόχος κάθε ανάπτυξης, είναι η επιλογή του καλύτερου και τεχνολογικότερου από τους σχεδιασμούς παραγωγής υδρογόνου και ρεύματος από νερό, αυτού με το μικρότερο κόστος, τη καλύτερη λειτουργικότητα και το μικρότερη κίνδυνο στη λειτουργία για το χρήστη.


Άλλα παρεμφερή θέματα

Με το θέμα “νερό” είχαμε ασχοληθεί πρίν μια δεκαετία τουλάχιστον μελετώντας κάτι άλλο. Eίναι μεν ευχάριστο ότι ξεκίνησε μια συζήτηση για αυτό στην Ελλάδα. Εϊναι δυσάρεστο όμως ότι αυτό γίνεται με λάθος τρόπο και για πολιτικούς λόγους (βλέπετε εδώ).
Η θεωρία όπως σας εξηγήσαμε είναι γνωστή και κανένα μυστικό δεν υπάρχει (ούτε Νόμπελ για την Ελλάδα θα υπάρξει). Αυτά που ακούστηκαν για την “7η αρμονική” στην εκπομπή zougla.gr όπως και πολλά άλλα είναι παπαριές σε επίπεδο στρατόσφαιρας. Ελλάδα είναι, ότι θέλεις λές.


  Scholeio.com 


Δεν υπάρχουν σχόλια: