Με τα Φαρμακα και τα Καλλυντικα της Φυσης -8- Αντιγήρανση


Αντιγήρανση  

   Πολλές μελέτες έχουν δείξει, ότι το κόκκινο κρασί, δηλαδή η ρεσβερατρόλη (δεν είναι απαραίτητο να το θυμόμαστε), είναι ευεργετικό στην υγεία, καθώς διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.


   Πόσο ευεργετικό είναι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ;
   Το κόκκινο κρασί έχει αντιγηραντικές ιδιότητες σύμφωνα με τους επιστήμονες. 

Η εν λόγω φίλη μας, η ρεσβερατρόλη, που περιέχεται στο κόκκινο κρασί μπορεί να προστατεύει τον οργανισμό από ασθένειες που σχετίζονται με τη διαδικασία του γήρατος, ενεργοποιώντας έναν αρχαίο αμυντικό μηχανισμό, ο οποίος προστατεύει τα ανθρώπινα κύτταρα έναντι γενετικών βλαβών, αναφέρουν υπεύθυνα ερευνητές.
    Αυτή η οργανική ουσία, (η ρεσβερατρόλη) η οποία υπάρχει στα σταφύλια, τα καρύδια και άλλα τρόφιμα έχει συνδεθεί με την επέκταση της ζωής, καθώς επίσης και μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών και άλλων ασθενειών στους ανθρώπους.

   Ακόμα, επειδή το κρασί περιέχει μεγάλες ποσότητες ρεσβερατρόλης, ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να εξηγεί το «γαλλικό παράδοξο», πώς δηλαδή μια σχετικά πλούσια σε λιπαρά διατροφή μπορεί να συνδέεται με χαμηλά επίπεδα στεφανιαίας νόσου στο γαλλικό πληθυσμό.

   Σύμφωνα με την Independent, η ρεσβερατρόλη μιμείται ένα άλλο μόριο που υπάρχει φυσικά στον οργανισμό, το οποίο εμπλέκεται στην ενεργοποίηση ενός χημικού μονοπατιού, το οποίο μειώνει τα επίπεδα του στρες και της βλάβης που αυτό προκαλεί στο DNA.
   Προσοχή στην υπερκατανάλωση. Δεν ισχυριζόμαστε ότι η υπερβολική κατανάλωση είναι "θεραπευτική αγωγή".  

   Στην υγειά σας !


Scholeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: