Η Σύγκρουση μεταξύ Επιστήμης και Θρησκείας, ''AGORA'',Η σύγκρουση μεταξύ επιστήμης και θρησκείας είναι το θέμα αυτής της ''θαρραλέας'' ταινίας, που αγγίζει ευαίσθητα σημεία, με φόντο τη υστερορωμαϊκή Αλεξάνδρεια. Το σενάριο έχει πραγματικά γεγονότα από τη ζωή της φιλοσόφου και μαθηματικού Υπατίας, του έπαρχου της Αλεξανδρείας Ορέστη, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Κύριλλου.Η ταινία έλαβε εφτά βραβεία Γκόγια στην Ισπανία, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου. 

Τιμήθηκε επίσης με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χάμπτονς. 

Πήρε τον τίτλο της από την "ἀγορά", ένα θρησκευτικό χώρο της αρχαίας Ελλάδας, όμοιο με το ρωμαϊκό forum. 

Γυρίστηκε στο νησί της Μάλτας από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2008, με παραγωγό τον Fernando Bovaira και με τη βοήθεια του Justin Pollard στα ιστορικά σημεία της ταινίας. 


Προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ Καννών το 2009 και στις αίθουσες της Ισπανίας στις 9 Οκτωβρίου 2009. Έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη χώρα.

Η ταινία «Αγορά» είναι ένα αγγλόφωνο (αν και ισπανικής παραγωγής) ιστορικό, επικό, φιλοσοφικό δράμα. Σκηνοθετήθηκε από τον Alejandro Amenábar και το σενάριο γράφτηκε από τους Amenábar και Mateo Gil.
Η ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΥΠΑΤΙΑ με  Ελληνικούς Υπότιτλους,  from Ορέστης Πηλεύς on Vimeo.Η Υπατία, που την υποδύεται η ηθοποιός Rachel Weisz, είναι μία γυναίκα μαθηματικός, φιλόσοφος και αστρονόμος στα τέλη του 4ου αι μ.Χ.. στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η οποία ανακάλυψε τις αδυναμίες του γεωκεντρικού συστήματος του Πτολεμαίου και του ηλιοκεντρικού μοντέλου του Πυθαγόρα. 
Προσπαθεί να σώσει τη γνώση της κλασικής αρχαιότητας παρά τις θρησκευτικές προκαταλήψεις και τις κοινωνικές αναταραχές. Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν ο Max Minghella ως Davus (ο δούλος του πατέρα της Υπατίας) και ο Oscar Isaac ως Ορέστης, ένας από τους μαθητές της Υπατίας και αργότερα έπαρχος της Αλεξάνδρειας.
____________________________________________________________________


* Δήλωση: Το Scholeio.com δεν είναι κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων της ταινίας και η προβολή του βίντεο αποσκοπεί μόνο σε ψυχαγωγικούς λόγους, όπως και οι υπόλοιπες ταινίες που θα βρείτε στο μπλογκ.


  Scholeio.com  


Δεν υπάρχουν σχόλια: