Χοληστερίνη stop
με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, αποδεικνύουν ερευνητές.
Η σόγια είναι μία πηγή ισοφλαβόνης και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας.
H κατανάλωση της μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της χοληστερίνης, ενώ δρα θετικά στο ήπαρ αλλά και στον λιπώδη ιστό.
Οι ουσίες αυτές τροποποιούν τη δράση δύο γονιδίων (SREBP-1 και SREBP-2) στο ήπαρ και στον λιπώδη ιστό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η συνθετική ικανότητα παραγωγής λιπαρών οξέων και τριγλυκεριδίων, ενώ παράλληλα αυξάνεται η καταστροφή (οξείδωση) των λιπών, γεγονός που έχει θετική επίδραση στο αδυνάτισμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) συνιστά την κατανάλωση 25 γραμμαρίων πρωτεΐνης σόγιας ημερησίως για την πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων.
Στα πλεονεκτήματα που απορρέουν από την κατανάλωση σόγιας προστίθενται επίσης η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η πιθανότατα της μείωσης της συχνότητας εμφάνισης ενοχλητικών συμπτωμάτων (όπως οι εξάψεις), κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, καθώς και η προστασία της ελαστικότητας του δέρματος.
Η σόγια με τη μορφή ροφήματος μπορεί εύκολα να αποτελέσει μέρος της καθημερινής διατροφής, παίζοντας ενεργό ρόλο στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής.
______________________________________________________
* Σημείωση συντάκτη: όλη η σειρά του Scholeio.com, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να παρέχει ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου