Δωρεάν ψηφιακά βιβλία




Από τη αγάπη για τα βιβλία, τη γνώση και ότι μπορεί να προσφέρει, όσο μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να κάνει τη ζωή του καλύτερη, κινούμενοι κάναμε ένα έξυπνο θα λέγαμε και χρήσιμο μικρό ευρετήριο πηγών ψηφιακών βιβλίων. 
Άλλα θα μπορέσετε να τα κατεβάσετε, άλλα να τα διαβάσετε on line. 

 Το eBooks4Greeks.gr.  είναι μία ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε το 2010 και έκτοτε φιλοδοξεί να φιλοξενεί ποιοτικά δωρεάν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή. Σκοπός του είναι να συλλέξει εκτός των άλλων συγγραφέων και τα έργα πολλών από εσάς που «γνωρίζουμε» πως γράφετε, μα τις περισσότερες φορές κρατάτε τα γραπτά σας στο «σκοτάδι», ίσως γιατί μέχρι σήμερα δεν βρήκατε την ευκαιρία για να τα δημοσιεύσετε.

Σκεφτείτε, πόσες επιστημονικές μελέτες, διπλωματικές & πτυχιακές εργασίες, λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα, σχολικά βοηθήματα, σπουδαίες σημειώσεις κλπ. «σβήνουν» ξεχασμένα σε κλειστά συρτάρια, σε κάποιες σκονισμένες βιβλιοθήκες ή σε παλιές δισκέτες, ενώ μπορούν να φανούν χρήσιμα σε πολλούς από εμάς αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τα έργα και τους δημιουργούς τους.


Το eBooks4Greeks.gr  τέλος θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συγγραφείς και εκδοτικούς οίκους οι οποίοι προσφέρουν τα βιβλία τους ελεύθερα στο διαδίκτυο καθώς και όλους τους φίλους που έστω και με ένα like δείχνουν έμπρακτα την στήριξή τους στην προσπάθειά μας.

_____________________

Χωριστά θέλουμε να σας μιλήσουμε για το tovivlio.net  ένα σύγχρονο λογοτεχνικό ιστότοπο, στις σελίδες του οποίου μπορεί ο κάθε άνθρωπος που αισθάνεται πως θέλει να εκφραστεί δια του λόγου ή της τέχνης γενικότερα, να εκθέσει τις δημιουργίες του. 
Δοκίμια, μυθιστορήματα, νουβέλες, ποιήματα, στίχοι και άλλες συναφείς λογοτεχνικές δημιουργίες μπορούν να φιλοξενηθούν στις σελίδες τους, όπως επίσης μουσική, φωτογραφίες και βίντεο. 
Ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net είναι ένα μεγάλο ηλεκτρονικό περιοδικό στο οποίο ο δημιουργός έχει το ελεύθερο βήμα για να εκθέσει τις δημιουργίες του κι ο αναγνώστης να γίνει συμμέτοχος στη δημιουργία με την κριτική του αλλά και το δημιουργικό διάλογο.
Μέσα στις σελίδες του γίνονται παρουσιάσεις και κριτικές βιβλίων που έχουν κυκλοφορήσει σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Δεν μένει όμως μόνο εκεί. Βοηθά τους νέους δημιουργούς για να φτιάξουν τα βιβλία τους είτε αναλαμβάνοντας δωρεάν την επιμέλεια των κειμένων και τη δημιουργία των εξωφύλλων είτε απλώς παρέχοντας συμβουλές και τεχνογνωσία.

Ταυτόχρονα δίνει στους δημιουργούς το βήμα που ενδεχομένως δεν έχουν αλλού, για να αναλύσουν, να δείξουν, να διασαφηνίσουν αλλά και να εξηγήσουν τα σημεία εκείνα τα οποία οι άνθρωποι που θαυμάζουν τις δημιουργίες τους δεν μπορούν να γνωρίζουν αλλά θα ήθελαν να ξέρουν, βοηθώντας τους έτσι να σχηματίσουν την πληρέστερη δυνατή άποψη των έργων. Αυτή είναι και η διαφορά που κάνει ξεχωριστό τοβιβλίο.net, ο ίδιος ο δημιουργός έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το έργο του.


Η συμμετοχή στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς κανέναν περιορισμό στον αριθμό των παρουσιάσεων που επιθυμεί να κάνει.


Ακόμα... ψαρεύοντας στον ωκεανό του διαδικτύου βρήκαμε τόσους ιστότοπους που αν αφιερώσετε λίγο χρόνο θα βρείτε ενδιαφέροντα βιβλία να κατεβάσετε δωρεάν, ή να διαβάσετε on line:



 - taexeiola.blogspot.gr

 - openbook.gr


 -  24grammata.com

 - mikrosapoplous.gr 


 - http://www.taexeiola.gr/


 - sarantakos.com


-  http://www.gutenberg.org/

-  http://www.snhell.gr/

-  http://ebooks.liblivadia.gr/

-  http://users.hol.gr/~barbanis/cavafy/

-  http://anemi.lib.uoc.gr/?lang=el




Scholeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: