Μάχη κατά της μίζας και της διαφθοράς...


Πίνακας,  Καίτη Βασιλάκου, Αθήνα του 19 αιώνα.   

.... σε Δήμους και Υπηρεσίες, από το "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του "extra" ανήμερα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Συγχαρητήρια για το έργο του δέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Αποστολόπουλος,  ενώ κατέθεσε την κομματική του ταυτότητα, ο αγωνιστής ιατρός του Ευαγγελισμού κ. Παπαχριστόπουλος, ζητώντας "ΣΥΓΓΝΩΜΗ". 

"Οι πολίτες αξίζουν τα καλύτερα" τόνισε ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Παχατουρίδης

Της Μαρίτας Πάλλη

Το Χριστουγεννιάτικο "Αποκαλυπτικό Δελτίο στο Extra 3",  

http://www. youtube.com/watch?v=GNfwTreLEeQ   φιλοξένησε ανήμερα  των Χριστουγέννων, πρόσωπα δραστήρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενεργά μέλη της κοινωνίας και Επιστήμονες που παραμένουν νυχθημερόν στο πλευρό των πολλαπλώς δοκιμαζόμενων πολιτών. 
Αξιόλογοι Άνθρωποι με άποψη και κύρος που έχουν κερδίσει την εκτίμηση του κόσμου, 
για τη δημόσια στάση τους, έδωσαν το παρόν, αφήνοντας στην άκρη τα Χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν και την οικογενειακή θαλπωρή, τα οποία ωστόσο προτίμησαν στη πλειοψηφία τους, πολιτικοί και δημοτικοί αξιωματούχοι. 

 Εξάλλου όπως πολλάκις έχει διατυπωθεί από τον παρουσιαστή κ. Μυλωνάκη και τους αξιόλογους συνεργάτες της εκπομπής, ο στόχος είναι να αναδειχθούν άνθρωποι με ήθος που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική,  προκειμένου να βοηθήσουν στην εξυγίανση της δημόσιας ζωής, και τον Θεσμών, στον αντίποδα της γενικευμένης ισοπέδωσης αρχών και αξιών...

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ Γιώργος Αποστολόπουλος
 ανέλυσε τα όσα ο ίδιος βιώνει απο κοντά, στους δρόμους των Αθηνών αλλά και για τις... βραδύκαυστες δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, καυτηριάζοντας τα φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφορίας προς τους πολίτες που υποφέρουν και τους αστέγους. 
Όπως ελέχθη από τους συντελεστές της εκπομπής, αλλά και πολίτες που παρενέβησαν τηλεφωνικά, ο ίδιος είναι αυτός που "τρέχει πάντα", εργάζεται άοκνα, και παραμένει "άφθαρτος" από το παλαιοπολιτικό σύστημα της μίζας και της λοβιτούρας.

Στη συζήτηση, συμμετείχαν οι κύριοι Ανδρέας Παχατουρίδης
επιτυχημένος Δήμαρχος Περιστερίου, που υπεραμύνθηκε της αξίας του "νοικοκυρέματος", της διαφάνειας και της ανθρωπιάς στους Δήμους, καθώς και ο κ. Παπαχριστόπουλος, Δ/ντής Δερματολογικής του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", ο οποίος ζήτησε συγγνώμη επειδή υπήρξε κομματικό μέλος της ΝΔ, καταγγέλοντας δριμύτατα το "success story" της κυβέρνησης της εξαθλίωσης όπως ειπε των 6.000.000 πολιτών.

Όλοι φώτισαν εκείνες τις πτυχές στη Διοίκηση Νοσοκομείων, Δημοσίων φορέων και Δήμων που οι άλλοι "υπεύθυνοι" και "αρμόδιοι" προτιμούν να μη βλέπουν ή να "βλέπουν από την τηλεόραση" και όχι να τις ζούν από κοντά, όπως ελέχθη.

Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή τις αποκαλύψεις και τα ρεπορτάζ για την υπόθεση του προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.


ΔΕΚΑ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ... 

ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Στο βίντεο που παρατίθεται και στον χρόνο (time code) 0:37:55, οι συντελεστές της εκπομπής, υπεραμύνονται των νέων άφθαρτων από τη διαφθορά ανθρώπων στην τοπική αυτοδιοίκηση, όπως τον κ. Αποστολόπουλο ο οποίος, όπως ελέχθει, "είναι ένας νέος αξιόλογος και σοβαρός άνθρωπος που τρέχει διαρκώς, καθώς παρακολουθούν την πορεία του επί χρόνια".

Ο κ. Αποστολόπουλος, κατήγγειλε παρόμοιες υποθέσεις 'διαφθοράς", στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, μετά τις οποίες ανέλαβε ο ίδιος το 2011 την προεδρία του Ιδρύματος.  Η υπόθεση αυτή, έχει πάρει 10 ΑΝΑΒΟΛΕΣ!!!!

Στο σημείο χρόνου του βίντεο 0:54:07, ο παρουσιαστής κ. Μυλωνάκης αναφέρει για τους περήφανους Ελληνες πολίτες, πως "τους κατάντησαν να τρώνε απο τα σκουπίδια, είλωτες ενός πανάθλιου κομματικού μηχανισμού και παλαιοκομματισμου" και ζητά την άποψη του Αντιδημάρχου. 

Ο κ. Αποστολόπουλος επέκρινε την πολιτική νοοτροπία των τελευταίων ετών, της "νοσηρότητας" και της "απανθρωπιάς" απέναντι στον "άνθρωπο" που εκτός των άλλων, θέλει να απαγορεύσει στους πολίτες, τις σόμπες και τα τζάκια, αφήνοντάς τους να κρυώνουν και να πεθαίνουν μέσα στα σπίτια τους, επειδή η κυβέρνηση άφησε όλες σχεδόν τις πολυκατοικίες δίχως θέρμανση, όπως συμβαίνει και στη δική του πολυκατοικία. 

Όπως είπε, η κυβέρνηση εμμένει πεισματικά να μην αλλάξει το ήδη αποτυχημένο μέτρο της "εξίσωσης πετρέλαιου θέρμανσης και κίνησης. 

"Αυτό είναι ήδη αποτυχημένο μέτρο και πρέπει να αλλάξει, δεν μπορεί ο κόσμος να κρυώνει και να πεθαίνει, είναι απαράδεκτο αυτό και μετά να του απαγορεύουν ως και τις σόμπες λόγω αιθαλομίχλης. Το ίδιο συμβαίνει και στη δική μου πολυκατοικία", 
είπε ο κ. Αποστολόπουλος, ο οποίος δεν διαμένει σε βίλα στα χλιδάτα βόρεια προάστεια αλλά σε πολυκατοικία, στα Εξάρχεια, στην καρδιά του κέντρου..  όπως και οι περισσότεροι εξάλλου απο εμάς..

"ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΔ"!

Δριμύτατος απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά ο κ. Παπαχριστόπουλος στο χρόνο του βίντεο 1.14.14.,   δηλώνει  ότι μένει στην Κυψέλη σε 50 τετραγωνικά και πως ντρέπεται που υπήρξε κομματικό μέλος της ΝΔ ! !
Δήλωσε δημόσια πως κατέθεσε την κομματική του ταυτότητα γιατί ντρέπεται.  

Ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο, που υπήρξε μέλος μέχρι πρόσφατα της ΝΔ: 

"Είναι γονατισμένοι 6.000.000 Ελληνες αυτή η στιγμή και αν αυτό είναι επιτυχία κ. Σαμαρά, σας τη χαρίζω" είπε και πρόσθεσε πως τις απάνθρωπες πολιτικές του "success story" στηρίζει το σκληρό λόμπι αυτών που προωθoύν την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας. 
Πότε περιμένετε να αλλάξετε πορεία κ. Σαμαρά" ρώτησε ..ρητορικά.



ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΠΟΥΛΟ 
ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ"!

1: 18: 10  "Ενα μπράβο να πούμε στο παιδί αυτό, γιατί κάνει σοβαρή δουλειά",
είπε ο αγανακτισμένος με το σύστημα, ιατρός του Ευαγγελισμού κ. Παπαχριστόπουλος, απευθυνόμενος στους συντελεστές της εκπομπής και τον κόσμο για τον Αντιδήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Αποστολόπουλο. 

"Κι εγώ το λέω και θα το λέω ότι είναι σοβαρός και κάνει σοβαρή δουλειά γι' αυτό και το αναδεικνύω το έργο του και πρέπει να αναδειχθεί αυτό" τόνισε ο παρουσιαστής κ. Μυλωνάκης.

"Οι πολιτικοί πρέπει να μάθουν να αισθάνονται και να νοιώθουν με την καρδιά τους συμπολίτες τους, διαφορετικά η πολιτική δεν έχει κανένα απολύτως νόημα πλεον!!! Η πολιτική του "ξυλινου λόγου", του "αφ' υψηλού " και της "γενίκευσης" δεν έχει κανενα νόημα πλεον"  
είπε ο κ. Αποστολόπουλος, προσθέτοντας με έμφαση:
 "Eίμαι σίγουρος πως πολλά από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία δεν είναι εξαιτίας της τρόϊκας του εξωτερικού, αλλά από "εδώ μέσα" από πρόχειρες ή λάθος επιλογές του Εσωτερικού.  
Αυτά τα μέτρα πρέπει να αναθεωρηθούν και άλλα πιο πρόσφορα να εφαρμοσθούν. 
Όμως αυτό δεν επιτυγχάνεται όταν όσοι αποφασίζουν δεν έχουν ιδέα τι βιώνει ο κόσμος, παρακολουθώντας μόνο από τηλεοράσεις τι συμβαίνει.  
Η εικόνα η τηλεοπτική, δεν είναι πάντα η ίδια με αυτά που βλέπει κανείς από κοντά, όταν τα ζει στο πετσί του",  πρόσθεσε ο Γιώργος Αποστολόπουλος. 


1:32:00 H ΠΙΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ


Mια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκπομπής που διακρίνεται για τα "σταράτα της λόγια", ήταν λίγο πριν το τέλος.
Ενα μήνυμα τηλεθεατή που ζητούσε από τον παρουσιαστή κ. Αντώνη Μυλωνάκη, να διαβάσει δημόσια την παρέμβαση ενός συμπολίτη μας Αθηναίου που αφορούσε στον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Αποστολόπουλο που είναι και δικηγόρος.
Το μήνυμα του Αθηναίου πολίτη, που τελεί υπο την απειλή πλειστηριασμού του σπιτιού του, είχε ως εξής: 

"Παρακαλώ θέλω να το πείτε στον αέρα..... Ο κ. Αποστολόπουλος είναι ο μόνος άνθρωπος που με βοηθάει να σώσω το σπίτι μου. Τον ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου"!!

Ο παρουσιαστής κ. Μυλωνάκης επεσήμανε πως  "δεν έχει λόγους να χαιδεύει τα αυτιά κανενός, ούτε και να επαινεί κανέναν όταν δε το αξίζει. Αλλά είχε χρέος να πράξει αυτό που ζήτησε ο τηλεθεατής, παροτρύνοντας τον Αντιδήμαρχο να είναι πάντα κοντά στον κόσμο και να τον αγαπά όπως τον αγαπάει".
Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ


Συγκινημένος, ο μετριόφρων νέος πολιτικός που διακρίνεται για τη θέληση και το ήθος του, απάντησε:

"Ευχαριστώ πάρα πολύ και ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ"!!!

Δειτε ολόκληρη την αξιόλογη εκπομπή του "Αποκαλυπτικού Δελτίου" εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=GNfwTreLEeQ






Scholeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: