Οι κυβερνήσεις είναι πια ανίσχυρες ?



Η δύναμη ενός ανταλλακτικού, 
κάποτε, εργαλείου.

Αρχίζει να επικρατεί η άποψη,  σιγά σιγά  αλλά σταθερά όπως φαίνεται και μάλλον δεν θα μπορεί πλέον να κρύβεται, ότι οι "συνωμοσιολόγοι"  έχουν δίκιο ! 

Αυτοί δηλαδή  που προσπαθούν να πουν στον κόσμο μιαν αλήθεια. Μετά τα δραματικά γεγονότα τον Σεπτέμβρη του 1999 στις Ηνωμένες Πολιτείες,  -9/11 όπως έχει επικρατήσει-, όλες οι επιχειρηματικές και μη κινήσεις στον κόσμο, λειτουργούν σε ένα επίπεδο πάνω από τις κυβερνήσεις... εξαρτάται κυρίως από τραπεζίτες. 

Για μεγάλο διάστημα αποκαλούσαμε αυτούς τους ανθρώπους "τρελούς", τ' ομολογούμε, τώρα είναι προφανές ότι απλά λέγανε... λένε την αλήθεια !

Το Bloomberg.com δημοσιεύει ένα άρθρο, -αναφερόμενο και στις πηγές-, για την «πραγματική πιθανότητα" να υπάρχει μια "μυστική τραπεζική κλίκα'' που ελέγχει τη χώρα και την παγκόσμια οικονομία."

"Στην ακρόαση της Τετάρτης έγινε λόγος για μια μυστική ομάδα που αναπτύσσει μια οικονομική δύναμη δισεκατομμύριων δολαριων για να ευνοούνται οι τράπεζες, που λειτουργούν με ελάχιστη εποπτεία από το κοινό ή εκλεγμένους αξιωματούχους."

Μην αναρωτιέστε αν διαβάσετε σωστά... Ναι, μια μυστική ομάδα ατόμων συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια για να ευνοούνται οι τράπεζες χωρίς καμία επίβλεψη από τους εκλεγμένους ανθρώπους που προφανώς επιλέγονται  και πιστεύουν ότι έχουν εξουσία. Αναρωτηθείτε γιατί αυτό μας φαίνεται τόσο οικείο ?

Ως εκπρόσωπος της Marcy Καπτούρ  -μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του 9ου διαμερίσματος του Οχάιο- δήλωσε ο Geithner στην ακρόαση:  "Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης εργάζεται για την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αλλά στην πραγματικότητα εργάζεται για τις ιδιωτικές τράπεζες που τον εκλέγουν. "

Αν πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουν αυτό που ήδη συμβαίνει, να το κάνουμε πιο απλό και ξεκάθαρο. Από τα χρήματα που έρχονται στην οικονομία μας, ένα κομμάτι, δεν ελέγχεται από την κυβέρνησή μας. Ελέγχεται από έναν ιδιωτικό φορέα που δανείζει χρήματα στην κυβέρνηση με τόκο που συνδέεται με αυτό, το  βασικό χρέος που δημιουργήθηκε. 

Οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτόν τον ιδιωτικό φορέα δεν εκλέγονται από εσάς τους πολίτες, αλλά από μια ''μυστική'' ομάδα ατόμων. Δεδομένου ότι είναι περισσότερο από σαφές ότι το χρήμα είναι αυτό που ελέγχει αυτόν τον κόσμο, η πραγματική εξουσία δεν θα ασκηθεί και δεν θα ανήκει ποτέ στα χέρια της κυβέρνησης, αλλά μόνο στα χέρια κάποιας απόρρητης, μυστικής ομάδας, μη εκλεγμένων, που συνθέτουν τις ιδιωτικές τράπεζες, που λειτουργούν αρκετά πάνω από οποιαδήποτε κυβέρνηση ή κυβέρνηση που είναι υπό εκλογή, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων. Και φυσικά, όταν το κάνει αυτό το νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, θα πάρει τα χρήματα για να τα δώσει στις κυβερνήσεις;  Συμφωνούμε, αέρα κοπανιστό θα πάρουν με τη συμφωνία  που έχουν.

«... Η απόφαση αυτή, λένε οι επικριτές, ανήλθε σε ένα σχέδιο διάσωσης από την πίσω πόρτα για τις τράπεζες, οι οποίες έλαβαν 100 σεντς στο δολάριο για τις συμβάσεις που θα άξιζαν πολύ λιγότερο και έτσι είχε αποτραπεί η αποτυχία."

Βασικά, αυτή η ιδιωτική οντότητα πίεσε την κυβέρνηση για χρήματα και να διεξάγει ένα "πακέτο διάσωσης από την πίσω πόρτα για τις τράπεζες" στην ώρα της συντριβής του 2008, αλλά αυτό που σήμαινε πραγματικά,  ήταν ότι «έκλεψαν τα χρήματα των φορολογουμένων για την διάσωση των τραπεζών."

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα δεν είναι καν κοντά, σε αυτό που μοιάζει, σ' αυτό που φαίνεται όταν κοιτάμε με τη καθημερινή μας ματιά. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μετατόπιση της συλλογικής συνείδησης, διότι ανοίχτηκαν πολλές διέξοδοι  για να ξεκολλήσουμε από το σημείο που βρισκόμαστε τώρα. 
Και ναι, ανακαλύπτοντας ότι ολόκληρη η εμπειρία μας χειραγωγείται και ελέγχεται από πηγές που είναι πέρα από τον δικό μας έλεγχο, είναι ένα μεγάλο μέρος της εξελισσόμενης πέρα ​​από αυτές τις δομές φυλάκισης.

Σε αυτά τα συμπεράσματα θα φτάσουμε όλοι, με το δικό μας ρυθμό και φυσικά πολλοί από εμάς θα συνεχίσουν να μην βλέπουν ό,τι πραγματικά συμβαίνει, ή να καλύπτουν αυτό που βλέπουν οι άλλοι παίζοντας το «συνήγορο του διαβόλου», ένα ρόλο για να ασκήσει πίεση στους άλλους να αναθεωρήσουν, να μετακινηθούν από τις απόψεις τους. 
Και όλα στο τέλος θα είναι τέλεια !
___________________________

* στη φωτό:  
Τίμοθι Γκάιτνερ, πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ 
- Μπεν Μπερνάνκι,  Αμερικανός οικονομολόγος και πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας.

Scholeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: