Συνταγές -1-, Κρέμες για τα χέρια



   Κρέμα για όλες τις εποχές 
(all season cream)

Υπόθεση εργασίας, ας πούμε ότι φεύγετε...  προορισμός σας ένα ερημικό νησί, καταπληκτικό μεν ανησυχητικό δε για την λογική πλευρά του εαυτού σας. 

Ας πούμε πάλι ότι σας επιτρέπεται να επιλέξετε μόνο ένα ''πράγμα'' σαν φάρμακο για όλα... τι θα ήταν αυτό; 

Σκέπτεστε τίποτα; Είναι δυνατόν να υπάρχει ''κάτι'' που να κάνει για όλα; Τι θα μπορούσε να είναι τόσο θαυματουργό;  Μια αλοιφή. Ναι, θα πάρετε μαζί σας μόνο μια αλοιφή... φοβερό !;
Τώρα τι ακριβώς κάνει αυτή η αλοιφή; 



Ενυδατώνει τα σκασμένα, από το κρύο, χέρια... Μαλακώνει και περιποιείται σκασμένες φτέρνες, αγκώνες και γόνατα.

Είναι άριστο ενυδατικό για όλο το σώμα. Είναι κατάλληλη για τα χείλη, ως lip balm, Καταπραΰνει θερμικά και ηλιακά εγκαύματα. Περιποιείται τα συγκάματα στα μωρά.. Είναι καλό αντισηπτικό για πληγές και εκδορές και κατάλληλη για τη ξηροδερμία του τριχωτού.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος δεν χρειάζεται να την αγοράσετε.  Θα την φτιάξετε μόνη σας και γι αυτό θα χρειαστείτε:

    Μαγική συνταγή για την all season cream

    1/2 κούπα βιολογικό λάδι καρύδας
    1/2 κούπα βιολογικό ελαιόλαδο
    2 κουταλιές της σούπας αγνό μελισσοκέρι
    3-4 κάψουλες βιταμίνη Ε
    20 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
    10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
    10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree

Το λάδι καρύδας είναι φυσικό ενυδατικό, καθώς και αντιβακτηριδιακό. Το ελαιόλαδο έχει ένα σωρό αντιοξειδωτικά καθώς και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η λεβάντα καταπραΰνει, το λεμόνι καθαρίζει και απολυμαίνει και το tea tree είναι αντιβακτηριδιακό και αντιμυκητιασικό. Η βιταμίνη Ε είναι αντιοξειδωτική και φυσικό συντηρητικό. Τι άλλο θέλετε από μια αλοιφή;

    Διαδικασία  

    Σε bain marie λιώνουμε το μελισσοκέρι με τα λάδια, ανακατεύοντας καλά.

    Μόλις λιώσουν όλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και
    προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια (για να μην εξατμιστούν από τη πολλή θερμότητα), τη βιταμίνη Ε
    (τρυπάμε με μια βελόνα την κάψουλα για να βγεί το υγρό) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να 
    ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας.
    Τοποθετούμε το μείγμα σε αποστειρωμένο βαζάκι, το αφήνουμε να κρυώσει και να 
    σταθεροποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.

    Αν επιθυμείτε μια πιο κρεμώδη υφή χτυπήστε την αλοιφή με μιξεράκι του καφέ, ανά 
    διαστήματα 15 λεπτών, μέχρι να κρυώσει εντελώς.



Μια  υπέροχη φυσική κρέμα χεριών για βαθιά ενυδάτωση με άρωμα καρύδας. 
Πρόκειται για μια κρέμα που θα διατηρήσει τα χέρια σας μαλακά ακόμα και μετά το πλύσιμο των πιάτων ή άλλες δουλειές του σπιτιού.

      Θα χρειαστείτε:

- 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
- 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
- 1,5 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο
- 1-2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κερί μέλισσας (λιγότερο για πιο ήπια κρέμα, περισσότερο για πιο σταθερή κρέμα)
- 5 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας
      Διαδικασία

Σε μπεν μαρί αναμείξτε το τριμμένο κερί μέλισσας, το έλαιο καρύδας και το αμυγδαλέλαιο, αφήστε τα να λιώσουν και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια και ανακατέψτε ξανά.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα δοχείο και αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το κλείσετε.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη δοσολογία θα δώσει μια κρέμα 100 γραμμαρίων


       
     Κανελόκρεμα
Μια πλούσια κρέμα χεριών, με γοητευτική υφή που περιέχει έλαιο μακαντάμια, βούτυρο καριτέ και κερί μέλισσας, ενώ έχει καταπραϋντικές και μαλακτικές ιδιότητες, καθώς διεισδύει γρήγορα και ενυδατώνει το δέρμα.
Τι θα χρειαστείτε για την κανελόκρεμα
            Έλαια:                                                                         Υγρά:
- 3 γραμμάρια κερί μέλισσας                                    - 5 ml γλυκερίνη
- 20 γραμμάρια έλαιο μακαντάμια                            - 17 γραμμάρια αποσταγμένο νερό
- 6 γραμμάρια βούτυρο καριτέ

            Επιπλέον υλικά:                                                       Εξοπλισμός:
- Μια πρέζα κανέλας                                                  2 μπολ
- 6 σταγόνες λάδι κανέλας                                         - Μια μεγάλη κατσαρόλα                                                                                                                           - Μίξερ
                                                                                     Γυάλινο ή πλαστικό βαζάκι
            Διαδικασία
- Ετοιμάστε το μπεν μαρί. Βάλτε στην κατσαρόλα νερό και ζεστάνετε το στους 70-80°C.
- Στο ένα από τα δύο μπολ βάλτε μαζί όλα τα έλαια.
- Στο δεύτερο μπολ βάλτε το αποσταγμένο νερό και τη γλυκερίνη.
- Βάλτε τα δύο μπολ στην κατσαρόλα με το καυτό νερό και περιμένετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα έλαια και τα υγρά και να φτάσουν σε θερμοκρασία περίπου 60°C.
Βγάλτε τα μπολ από την κατσαρόλα και προσθέστε τα υγρά στα έλαια. Αμέσως μετά, ανακατέψτε το μείγμα με το μίξερ.
- Καθώς τα ανακατεύετε στο μίξερ, προσθέστε την κανέλα και το έλαιο κανέλας. Τώρα, θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει μια κρεμώδη και απαλή πάστα. Βάλτε τη στο βαζάκι και είναι έτοιμη για χρήση!

         

  πηγή

Scholeio.com




Δεν υπάρχουν σχόλια: