Ημερολόγιο των Μάγιας, Ο "χρόνος" είναι Συμπαντικός




Ο Πολιτισμός των Μάγιας
Οι Μάγιας θεμελίωσαν έναν πολιτισμό πάνω σε μαθηματικές και αστρονομικές γνώσεις ανυπολόγιστης ακόμα έκτασης. Στο πρωτόγονο στάδιο βρίσκονταν στην περιοχή του Πετέν (του νότιου Γιουκατάν), όπου οι μαρτυρίες φανερώνουν μια αρχιτεκτονική τεχνική ήδη αρκετά πολύπλοκη.

Ο πολιτισμός των Μάγιας έφτασε στο απόγειο του ανάμεσα στο 300 και το 900 μ.Χ. Απλώνεται σε όλο το Γιουκατάν και στο μεγαλύτερο μέρος της Ονδούρα. Οι πόλεις πολλαπλασιάζονται γρήγορα. 

Οι περισσότερες τοποθεσίες χαρακτηρίζονται από μεγάλα συγκροτήματα με μεγάλες πυραμίδες και παλάτια μαζί κτισμένα πάνω σε πλατφόρμες υπερυψωμένες, με την πόλη να ξεδιπλώνεται γύρω από ομόκεντρους κύκλους. Μετά από μια περίοδο πολιτιστικής οπισθοδρόμησης, αρχίζει η περίοδος της Τολτέκικης επίδρασης, από το 900 μέχρι το 1200 μ.Χ.

Η τελευταία φάση της εξέλιξης των μέσο-Αμερικανικών πολιτισμών φέρει τη διαδοχική εμφάνιση του πολιτισμού των Τολτέκων (856-1250 μ.Χ.) και του πολιτισμού των Αζτέκων (1325-1520 μ.χ)





























Το Ημερολόγιο των Μάγιας 
Οι Μάγιας δημιούργησαν ένα πολιτισμό που θεμελιώθηκε πάνω σε μαθηματικές και αστρονομικές γνώσεις ανυπολόγιστης μέχρι σήμερα έκτασης. 

Κάθε ναός των Μάγιας παριστάνει ένα απολιθωμένο ημερολόγιο. Οι νεότεροι αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι, ιστορικοί και αστρονόμοι, ενώ μέχρι τότε απορούσαν για τη συνεχή επανάληψη γλυπτών ή για την ξαφνική διακοπή τους σε μια τοποθεσία, ανακαλύπτουν τώρα πως η κάθε μία εγκατάσταση ή κατασκευή δήλωνε έναν αριθμό ή ένα ιδιαίτερο τμήμα του ημερολογίου. Το ημερολογιακό σύστημα των Μάγιας ήταν και είναι το ακριβέστερο στον κόσμο.

Αρκετούς αιώνες πριν υπολογιστεί από τους νεότερους αστρονόμους ο ακριβής χρόνος περιφοράς της Γης γύρω από τον Ήλιο, γνώριζαν με πολύ καλή προσέγγιση την τιμή του, που τη θεωρούσαν ίση με 365,2419871 ημέρες. Οι Μάγιας είχαν υπολογίσει το ηλιακό – τροπικό έτος με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια και είχαν διαχωρίσει το «φαινόμενο» έτος από το πραγματικό.

Η ακρίβεια αυτή ήταν και θρησκευτικά απαραίτητη, γιατί οι ημέρες, το έτος τους και όλα τα πολλαπλάσιά  του είχαν τους δικούς τους ιδιαίτερους θεούς. Αντιλαμβάνονταν τις υποδιαιρέσεις του χρόνου σαν φορτία, που τα κουβαλούσαν αιώνια, σε βάρδιες, οι αχθοφόροι θεοί τους. Η κάθε ημέρα, το κάθε έτος, η κάθε εικοσαετία, είχαν τους δικούς τους θεϊκούς αχθοφόρους. Μόνον αν ήξεραν λοιπόν επακριβώς τον συγκεκριμένο χρόνο, θα ήξεραν ποιους ακριβώς θεούς θα έπρεπε κάθε χρονική στιγμή να εξευμενίσουν.

Ανάλυση Ημερολογίου 

Οι Μάγιας είχαν ένα ακριβέστατο ημερολόγιο βασισμένο στο κοίλο ή αόριστο έτος των 365 ημερών. Αυτό αποτελείτο από 18 μήνες των 20 ημερών και μία επιπλέον χρονική περίοδο 5 λευκών -ιερών ημερών- που θεωρούνταν ημέρες αποφράδες, κακότυχες. Το έτος των Μάγιας με τις 365 ημέρες ονομαζόταν Χαάμπ, ενώ ειδικά η χρονική περίοδος των 5 λευκών ημερών ονομαζόταν Ουαγιέμπ. 
Οι 20 ημέρες του μήνα :

1. ΙΜΙΧ= Κροκόδειλος. Σχετίζεται με τον θεό της ζωής. Αναφέρεται στη θηλυκή αρχή της ζωής, στο ζωτικό ρευστό. Το ιερογλυφικό του υπονοεί ένα θηλαστικό, σύμβολο της μητέρας-γης.

2. ΙΚ= Άνεμος. Είναι ο θεός Cuculcan. To ιερογλυφικό του είναι ένα Τ, απλοποιημένη μορφή του σταυρού της φωτιάς. Σημαίνει τη θεία πνοή, τον άνεμο.

3. ΑΚΒΑL= Σπίτι. Σχετίζεται με την Κυρία της Γης, θεά της ύλης, του πνευματικού θανάτου. Είναι η πρωταρχική άβυσσος, το σκοτάδι και η άγνοια.

4. ΚΑΝ= Σαύρα. Σχετίζεται με τον θεό του χορού. Ο χορός του σχημάτιζε το "δίχτυ του καλαμποκιού" και σχετιζόταν με το κίτρινο χρώμα του ώριμου καλαμποκιού.

5. CHICCAN= Φίδι. Σχετίζεται με τη θεά της Γης.

6. CIMI= Θάνατος. Σχετίζεται με τον Ah Puch, θεό του θανάτου. Είναι μοχθηρή θεότητα συνδεδεμένη με τον θεό του πολέμου και των θυσιών. Σύντροφοί του είναι ο σκύλος και η κουκουβάγια, οιωνοί κακού και θανάτου.

7. MANIC=Κατσίκι. Σχετίζεται με τον θεό της Βροχής.

8. LAMAT= Λαγός

9. MUZUC= Νερό.Είναι η φωτιά που είναι κρυμμένη στο βάθος των νερών. Παλιότερα σχετιζόταν με Εκείνον που δεν δημιουργήθηκε και δεν θα καταστραφεί ποτέ.

10. OC= Σκύλος. Σχετίζεται με τον Κύριο των νεκρών.

11. CHUEN= Πίθηκος. Σχετίζεται με τον θεό τον λουλουδιών, των τραγουδιών και της χαράς.

12. ΕΒ= Χόρτο.Σχετίζεται με τον θεό του κρασιού, ένα είδος Βάκχου. Ισοδυναμεί με την ημέρα των Μάγιας που απεικονίζεται με το κεφάλι ενός τίγρη.

13. ΒΕΝ= Αυλός. Σχετίζεται με τον θεό αυτόν που τιμωρεί.

14. ΙΧ= Ιαγουάρος. Σχετίζεται με τη Ντάμα της Γης, θεότητα της ύλης και του θανάτου.

15. ΜΕΝ= Αετός. Σχετίζεται με τον ιερέα, έχει σχέση με τη λατρεία του Ήλιου και τον αετό ως σύμβολο της Δύσης.

16. CIB= Γύπας

17. CABAN= Κίνηση. Σχετίζεται με τον θεό των Διδύμων. Είναι η κίνηση ή δόνηση της συνείδησης κατά τη γέννησή της, εξαιτίας της καταστροφής της προσωπικότητας που φυλακίζει την ψυχή.

18. ΕΖΝΑΒ= Μαχαίρι από πυρίτη. Σχετίζεται με την λατρεία της σελήνης και τη θυσία.

19. CAUAC= Βροχή. Στη γλώσσα των Μάγιας αυτή η λέξη σχετίζεται με το θόρυβο που προαναγγέλλει τη βροχή.

20. ΑHAU= Ανθός. Σχετίζεται με τον Itzamna , επικεφαλής του πανθέου των Μάγιας. Ήταν κυρίαρχος των Ουρανών, της ημέρας και της νύχτας. Αυτή η ημέρα για τους Μάγιας ήταν η σπουδαιότερη από όλες τις ημέρες του μήνα.

Οι Μάγιας συνήθιζαν να χαρακτηρίζουν τα έτη τους από τις ονομασίες των πρώτων ημερών τους, μια συνήθεια που διατηρήθηκε και στο ημερολόγιο των Αζτέκων. Οι Μάγιας όπως βλέπουμε δεν είχαν δώσει ονομασίες στις ημέρες της εβδομάδας, όπως άλλοι λαοί, αλλά στις ημέρες του μήνα. Αυτό συμβαίνει γιατί η εβδομάδα των Μάγιας είχε 13 ημέρες, ενώ ο μήνας είχε 20 ημέρες. Έτσι οι εβδομάδες περιείχαν ημέρες διαφορετικών ονομασιών. Όμως κατά ένα προφανή μαθηματικό συνδυασμό, οι εβδομάδες μπορούσαν να αρχίζουν μόνο από τέσσερις ημέρες του μήνα, τις Καν, Μουλούκ, Ιξ και Καουάκ.

Αν επεκτείνουμε τον συλλογισμό μας για το έτος των Μάγιας με τις 360 ημέρες και με τις επιπλέον 5 λευκές ημέρες, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η πρώτη ημέρα κάθε έτους δεν μπορούσε να είναι παρά μία ημέρα από τις τέσσερις προηγούμενες, οι οποίες ονομαζόντουσαν "Φορείς των Ετών" και προσδιορίζονταν με καθορισμένη σειρά σε καθένα από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα είχαν τον ιδιαίτερο θεό τους, που ήταν τέσσερα αδέλφια, οι Μακάμπ, που βάσταγαν τον ουρανό. 
Ο πρώτος φορέας των ετών, το σημείο Καν, αντιστοιχούσε στον Νότο. Το Μουλούκ αντιστοιχούσε στην Ανατολή, το Ιξ στον Βορρά και το Καουάκ στη Δύση.





    Ιερό Ημερολόγιο 

Ξέχωρα από το εκπληκτικής ακρίβειας ηλιακό ημερολόγιο των Μάγιας, που ρύθμιζε επακριβώς την καθημερινή ζωή του λαού, υπήρχε και ένα άλλο μυστηριακό και ιερό ημερολόγιο, μόνο για τους Ιερείς – αστρονόμους. Αυτό σύμφωνα με ορισμένους μελετητές, αποτελείτο από 13 μήνες των 20 ημερών.  Δηλαδή είχε 260 ημέρες.

Το Ιερό έτος αποτελούσε σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση το ημερολόγιο της χώρας των θεοτήτων των Μάγιας, και καθόριζε ως εκ τούτου τους ρυθμούς των θρησκευτικών τελετουργιών τους.

Κάθε μία από τις 260 ημέρες του Ιερού Έτους είχε έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 13. Υπήρχαν επίσης τα 20 διαφορετικά ονόματα των ημερών, ίδια με τις ημέρες του πολιτικού έτους, έτσι ώστε ο ίδιος συνδυασμός αριθμών και ονομάτων να επανέρχεται κυκλικά μόνο κάθε 13Χ20=260 ημέρες. Σε κάθε μία από τις 260 ημέρες αντιστοιχούσε ένας θεός, που ήταν «Φύλακας Άγγελος» της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης που γεννιόταν αυτήν ακριβώς την ημέρα.

Για να ακριβολογούμε, υπήρχαν οι 13 θεοί του πάνω κόσμου. Τα κεφάλια των οποίων αντιστοιχούσαν στους 13 αριθμούς των Μάγιας. Υπήρχαν επίσης οι 9 θεοί του κάτω κόσμου. Ο καθένας από αυτούς ήταν κύριος μιας ημέρας του ημερολογίου των Μάγιας και διαδέχονταν ο ένας τον άλλο σε μια ατέρμονη αλυσίδα. Υπήρχαν βέβαια και οι θεοί των 20 ημερών, που αντιστοιχούσαν στις ανώτατες θεότητες των Μάγιας. Μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι η αντίληψη ότι οι ημέρες είχαν μοιρολατρικό χαρακτήρα, γι αυτό και το ιερό έτος χρησιμοποιείτο από τους ιερείς – αστρονόμους κυρίως στη μαντική και στο τελετουργικό της θρησκείας τους.


Συμπεράσματα για τα δύο Ημερολόγια 

Ο χρόνος για τους Μάγιας παρουσιαζόταν σαν ένα σύνολο τριών οδοντωτών τροχών. Οι δύο πιο μικροί τροχοί αντιπροσωπεύουν τον κύκλο του Ιερού ημερολογίου των 260 ημερών. Οι οδόντες του μικρότερου τροχού – που αριθμούνται από το ένα μέχρι το 13 – παρεμβάλλονται μεταξύ των οδόντων του μεσαίου τροχού, που αντιστοιχεί στις 20 ημέρες. Με τη σειρά τους, οι οδόντες του μεσαίου τροχού παρεμβάλλονται στους οδόντες του μεγάλου τροχού που αντιπροσωπεύει το αόριστο έτος των 360 ημερών ή τους 18 μήνες των 20 ημερών και τις λευκές ιερές ημέρες, οι οποίες βρίσκονταν σε αντιπαράθεση με τον κύκλο των 20 ημερών.




απόσπασμα από συνέντευξη του Κάρλ Τζοχάν Κόλλεμαν

".... Λοιπόν, ήθελα να μιλήσω για δυο πράγματα που νομίζω δεν συνδέονται πάντα αλλά, πραγματικά θα τους άξιζε μια σύνδεση.  Το ένα είναι το ημερολόγιο των Μάγιας και η χρονολογία του τέλους του που έρχεται πολύ σύντομα (2012) και το άλλο είναι η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία.   Για την φύση των χρημάτων και τη δημιουργία τους.

Ο χρόνος κατά τους Μάγια είναι Συμπαντικός και όχι φυσικός, δηλαδή δεν είναι η μέτρηση των φυσικών κύκλων των σωμάτων και της Γης, αλλά η Εξέλιξη της Συνείδησης σε όλο το Σύμπαν. 

Για να κατανοηθεί η διαδικασία που υπέκειτε ο κόσμος σήμερα, νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να δούμε το που βασίστηκε το υπόβαθρό του στο ημερολόγιο των Μάγιας.

Όπως ήδη ίσως ξέρετε το 2012, θα υπάρξη αυτή η χρονολογία τέλους του ημερολογίου των Μάγιας. Νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλές παρεξηγήσεις


Εδώ ακριβώς βρίσκονται και όλες οι παρεξηγήσεις για το ημερολόγιο των Μάγιας που κυκλοφορούν.  Μερικές από αυτές προέρχονται από ισχυρά ΜΜΕ, σαν χολυγουντιανές ταινίες κ.λ.π. και νομίζω ότι χαλιναγωγούν τον κόσμο στο ότι, "αυτή είναι η ημερομηνία που ο κόσμος θα τελειώσει" και είναι εντελώς γελοίο το όλο θέμα αν το δούμε από την σκοπιά των αυθεντικών πηγών που οδηγούν σε αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Με άλλα λόγια αν γυρίσουμε πίσω στις αρχαίες πηγές των Μάγιας, ποτέ μα ποτέ δεν είπαν ότι ο κόσμος θα κατασταφεί. Η μόνη βασικά περιγραφή που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια για αυτή την ημερομηνία είναι αυτή που λέει: "Σε αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία, 9 θεοί θα κατεβούν..."

Στους Μάγιας, κάθε χρονική περίοδος ήταν θεός. Έτσι 9 χρονικοί περίοδοι, 9 εξελικτικές κυματικές κινήσεις, φτάνουν σε ένα τέλος, αυτή την ημερομηνία.

Και είναι πιο χρήσιμο και πιο αληθινό, το να δούμε αυτή την ημερομηνία σαν ημερομηνία όπου όλες αυτές οι διαδικαστικές κινήσεις φτάνουν σε ένα ολοκλήρωμά τους, με σκοπό να δημιουργηθεί η γέννηση ενός καινούργιου κόσμου.

Τώρα ο τρόπος που το βλέπω προσωπικά είναι ότι, ο πολιτισμός μας βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια αναδιάρθρωση, μια τεράστια ανάπλαση, σαν τη γέννηση ενός ολοκληρωτικά καινούργιου κόσμου. 

Και αν εξάγουμε από αυτό την ιδέα ότι αυτές οι ενέργειες μορφοποιούν τόσο πολύ, τον ανθρώπινο πολιτισμό, τότε εύλογα εξάγουμε και την ιδέα ότι υπάρχει ένα σχέδιο, όπου δεν βλέπουμε στη πραγματικότητα, τους εαυτούς μας σαν μέρος του για το σε τι αυτό μπορεί να εξελιχτεί και το που να οδηγήσει. Είμαι πραγματικά πολύ αισιόδοξος και ενθουσιασμένος με την ιδέα γέννησης ενός καινούργιου κόσμου.

Θα είναι εντελώς διαφορετικός από οτιδήποτε είναι τώρα. Γιατί νομίζω ότι θα είναι ένας κόσμος όπου υπάρχει ειρήνη, όπου υπάρχει ισότητα μεταξύ των ανθρώπων, όπου υπάρχει το συναίσθημα της σιγουριάς και επίσης το συναίσθημα του ότι ανήκουμε σε αυτό το πνευματικό σύμπαν που μας δημιούργησε!

Ταυτόχρονα αισθάνομαι ότι το μονοπάτι για εκεί, θα είναι αρκετά δύσκολο.

Και αν το σκεφτείτε ίσως η ανθρωπότητα δεν ακολουθεί ακριβώς την κατεύθυνση αυτού του μονοπατιού. Νομίζω ότι θα ήταν πιο ακριβές να πούμε ότι λειτουργήσαμε με τρόπο ώστε εισβάλαμε στον πλανήτη, με ένα είδος ανάπτυξης που απέβλεπε μόνο σε αφηρημένες αξίες, σε ότι θα κερδίσουμε και τα παρόμοια και χωρίς το σκεπτικό βασικά να δημιουργήσουμε έτσι αυτόν τον συγκεκριμένο σημερινό κόσμο.

Με αυτό σαν υπόβαθρο, νομίζω είναι ενδιαφέρον να δούμε το είδος της οικονομικής ύφεσης που βρισκόμαστε τώρα. Και εδώ θα ήθελα να πω ότι έγραψα αυτό το βιβλίο, που εκδόθηκε το 2004, που λέγεται:

"Το Ημερολόγιο των Μάγιας και η Μεταμόρφωση της Συνείδησης":

Και όταν αναφέρεται στην παγκόσμια οικονομία, κάνω βασικά τρεις προγνώσεις.

Λέω ότι, μια παγκόσμια οικονομική κατάρευση, θα αρχίσει στην αρχή της 5ης Νύχτας που πραγματικά ήταν στις 19 Νοεμβρίου 2007.

Λέω επίσης ότι η παγκόσμια κυριαρχία από το δυτικό ημισφαίριο, που είναι βασικά η Η.Π.Α και το Ηνωμένο Βασίλειο Αγγλίας, θα φτάσει στο τέλος της, σαν μέρος αυτής της διαδικασίας.

Και λέω επίσης ότι η όλη ιδέα του ψάξιμου για αφηρημένες αξίες, με άλλα λόγια οτιδήποτε είναι σε ηλεκτρονικούς  υπολογιστές, σε ψηφιακή μορφή και σε χάρτινα χρήματα και λοιπά, θα φτάσει σε ένα τέλος, τουλάχιστον θα φτάσει δραματικά μια καινούργια επαφή, να το πω έτσι. 

Γιατί, αυτός ο νέος κόσμος δεν θα οδηγείτε από την επιθυμία  συσσώρευσης  αυτής της αφηρημένης αξίας, πρέπει να βασιστεί σε κάτι που να εκπληρώνει τις ανάγκες των ζώντων ανθρώπων.

Τυπικά, αν παρατηρήσετε αυτές τις πυραμίδες των Μάγιας, που χτίστηκαν σε 9 πατώματα,   είναι σαν 9 επίπεδα εξέλιξης, το καθένα να εκπροσωπείτε από αυτές τις ταράτσες της πυραμίδας. 

Τώρα το κάθε ένα από αυτά τα επίπεδα της εξέλιξης, υποδιαιρούνταν σε κάτι που θα ονομάζαμε: "13 Ουρανούς", οι οποίοι είναι και πάλι χρονικές περίοδοι που συνθέτουν μια κυματική κίνηση. Κάθε φορά που υπάρχει μια μετακίνηση σε αυτή τη κυματική κίνηση, όταν φτάνει ψηλά στη κορύφή της και όταν πέφτη κάτω στη κοιλάδα, μπορείτε να δείτε ότι συγκεκριμένες καταστάσεις συμβαίνουν στην εξέλιξη. 

Μιλάω για την εξέλιξη σαν την ανθρώπινη ιστορία, επειδή στη προοπτική των Μάγιας είμαστε όλοι μέρος της εξέλιξης που σχεδιάστηκε από τις συμπαντικές δυνάμεις. Το τι συμβαίνει στον πλανήτη και στη γη, δεν είναι άσχετο με το συμπαντικό σχέδιο.

Ζούμε μέσα σε ένα συμπαντικό σχέδιο, το οποίο φτάνει στην ολοκλήρωσή του σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα αν θέλετε να κατανοήσετε το πως λειτουργεί το ημερολόγιο των Μάγιας. 

Περιλαμβάνει το να κατανοήσουμε ότι το μυαλό μας, η δημιουργικότητά μας, δεν είναι ανεξάρτητη από τις συμπαντικές δυνάμεις, που οι Μάγιας θα έλεγαν θεούς, αλλά είναι συμπαντικές ενέργειες. 

Εξαυτού, κάθε τέτοια χρονική περίοδος, έχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, ένα πολύ εξειδικευμένο σκοπό, στο να φέρουν μια συγκεκριμένη αλλαγή παντού. Αν δείτε την πιο πρόσφατη οικονομική ιστορία του κόσμου, θα δείτε και μόνοι σας ότι είναι αξιοσημείωτο ότι, οι χρονικές περίοδοι που είναι "Νύχτες", είναι περίοδοι που φέρνουν καταπτώσεις, μιλώντας για την οικονομία.

Ενώ αυτές οι χρονικές περίοδοι που είναι "Ημέρες", φέρνουν νέα ευημερία με όρους οικονομίας, ή οι τροχοί γυρίζουν σε ένα πιο γρήγορο ρυθμό. Η τελευταία άρχισε το 1991 και ήταν μια περίοδος που όλες οι Telecom, το ίντερνετ, που όλος ο νέος κόσμος τεχνολογίας της πληροφορικής αναδύθηκε, έτσι αυτό έφερε μια περίοδο οικονομικής ανάπτυξης.

Έτσι έχετε μια καθαρή εικόνα όταν το εξετάζετε, στο πως αυτές οι ενέργειες  εναλλάσσονται  και πραγματοποιούν μια κυματιστή κίνηση από ανάπτυξη και εναλλασσόμενες καταπτώσεις ή υφέσεις.

Ήμουν πολύ ακριβής όταν είπα το πότε η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση θα αρχίσει. Σήμερα οι οικονομολόγοι λένε ότι συνέβη τον Δεκέμβρη του 2007 και όπως μπορείτε να δείτε σε αυτή τη φωτογραφία, έπεφτε συνεχώς από τότε.

Τότε γύρω στις αρχές του Νοεμβρίου, που συνέπεσε με την εκλογή του προέδρου Ομπάμα στις Η.Π.Α., είναι σαν να ήρθε καινούργια ελπίδα, μια καινούργια "Ημέρα" βασικά ενεργοποιήθηκε. Κάποιο είδος μικρής αλλαγής της διάθεσης και τώρα περνάμε στο δεύτερο μισό αυτής της συγκεκριμένης "Ημέρας".

Αλλά όπως το βλέπω εγώ, όταν αρχίζει η επόμενη "Νύχτα", που είναι τον φέτος τον Νοέμβρη, θα είμαστε πάλι σε κάποιο είδος πτώσης, ειδικά όταν τα χάρτινα χρήματα χάσουν την αξία τους και νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να μη περιφρονήσουμε αυτήν τη πιθανότητα.

Ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι εντελώς καινούργιο είναι πολύ κοντά μας, που αν το καταλάβουμε αυτό, θα καταλάβουμε ότι, ο έλεγχος μας δεν ήταν και τόσο μεγάλος όσο νομίσαμε. Νομίζω αυτό δημιουργεί ανησυχία και επίσης καλούμαστε να έχουμε πίστη στη διαδικασία. 

Και σημαντικός παράγοντας για αυτό είναι το να γνωρίζουμε για το ημερολόγιο των Μάγιας και το πως οι ενέργειες οδηγούνταν, ότι υπάρχει σκοπός για όλα αυτά και νομίζω ότι αυτό θα είναι κάτι που θα απαλύνει κάποιους φόβους που θα σχετίζονται με αυτό.

mayanmajix.com / μετ: Φώντας Τ.

Scholeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: